tisdag 20 mars 2007

Läsvärda debattanalyser?

De två ledande morgontidningarna i Stockholm bidrar på sina hemsidor med analyser av debatten Mona-Fredrik. DN:s (Henrik Brors) analys handlar till två tredjedelar om annat än debatten. Perssons skugga sägs vila över allt, inklusive denna kväll, inte minst på grund av serien om ordförande Persson. Brors flyr till historien och ger också profetian att det dröjer innan Mona till fullo kan inta oppositionsrollen. Om debattens huvudfråga, jobben, säger Brors knappt ett ord. Göran Eriksson, SvD ger en analys av debatteknik och retorik, förutspår att jobben blir en stor stridsfråga igen och pekar åter på den enade alliansen till höger och att det Det blir mycket svårare att lösa de samarbetsproblem i vänsterblocket som han (Persson) lämnar efter sig..

Man måste ha varit sömnig väldigt tidigt denna kväll om man inte uppfattade Sahlin som en ganska förträfflig oppositionsledare. Man kan möjligen ha en fundering över när intresset når landets redaktioner att nu vända sitt fokus till en mer ambitiös granskning av den allians som faktiskt styr landet. Det är inte oviktigt vilket svar som ges på frågorna om hur sänkt a-kassa ger fler jobb. "Man säger" eller "man bedömer" sa Reinfeldt i debatten. Borde här inte ligga ett rätt delikat journalistiskt uppdrag?

Andra bloggar Intressant om: , , , , ,

1 kommentar:

Carl Feinbaum sa...

Man skulle kunna disskutera den totala brist på fräschör och nytänkande som Mona Sahlin faktiskt bidrar med. Bara det faktum att Sverige har en icke S-regerning är för många en lättnad där ett nytt sätt prövas. Låt oss nu inte kasta in handduken utan att verkligen se vad som sker. Underbart att se att det finns poliker som tycker att man måste arbeta för att tjäna sitt uppehälle.

Låt oss nu också inse för en gång för alla att Marx "Arbetare" sedan länge varit död i Sverige. Lägre skatt, ansvarstagande och personlig strävan till ett bättre liv krävs för att folk med driv och intellekt ska stanna i Sverige.