onsdag 28 mars 2007

Bra Ella Bohlin!

Det är verkligen hedrande av Ella Bohlin att ha modet att protestera mot dagens utspel från Alliansledarna om avskaffad skatt för de med mest pengar och tillgångar. Det är alldeles utmärkt i sak och rapporteras i DN . Samtidigt kunde man önska att den generationsklyfta hon pekar på i sina uttalanden hade varit mer omdebatterad långt tidigare. Politiska beslut har saknat den dimensionen i alltför hög grad, precis som det många gånger saknats ett genusperspektiv.

Det man möjligen hade kunnat önska är att KDU och andra alliansförbund skulle ha invänt mot avskaffandet av skatten i sig. Uttalandet är att - Det är önskvärt med en annan finansiering av detta. Politik är många gånger något som handlar om fördelning och här fördelas verkligen inte resurserna till den unga/yngre generationen.

Andra Intressanta bloggar om: , , , , ,


3 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Er näringspolitiske talesman Thomas Östros vill inte heller behålla förmögenhetsskatten, han har, liksom Ella Bohlin, bara synpunkter på finansieringen.
Det blir samma sak som med jobbavdraget. Sossarna kommer inte att återinföra förmögenhetsskatten om de vinner nästa val.

Peter Andersson sa...

hej Per
Tycker fortfarande att det var bra gjort av Ella. Ska väl också tillägga "bra att Anders Borg försökte stoppa det", enligt den trovärdiga källan Expressen :)
Jag vet inte vad du menar riktigt, att Östros också...Må så vara men jag uttrycker min egen uppfattning. Som är att det i sammanhanget är en, låt oss säga, olycklig fördelningspolitisk profil på de samlade förslagen från Alliansen. Sen är ex fastighetsskatten oändligt mycket mer pengar än förmögenhetsskatten....Men politiken att slå på arbetslösa och samtidigt göra detta tilltalar inte mig.
- När det gäller "återställare" är det som du vet vanskligt att säga vad, när och hur, som också Mona och Pär har varit tydliga med. Det är lätt att ta bort, sänka och införa men för varje förändring krävs antingen konkret budgetutrymme eller "våld" på saker som vid den tidpunkten finns i människors vardagsliv. Den som lever får se fram emot valmanifestet 2010, och partikongressen året innan.

/Peter

Peter Andersson sa...

hej igen Per
Hörde precis Östros på ekot. Om det var tur, ödet eller bara det faktum att han och jag har samma värderingar vet jag inte, men han sa väl ungefär som jag. Villiga att diskutera, men helt fel så här, utifrån fördelningspolitik. Eller kanske kan kallas rättvisa...
/p