onsdag 28 mars 2007

559 personer sägs upp i landstinget, Stockholm

Ett pressmeddelande kom just från partivännerna i landstinget som berättar att borgarna i landstinget säger upp folk. Detta rapporteras också av SvD på webben.

Nu klarnar omfattningen på de nedskärningar i vården som landstinget i Stockholm planerar. 559 personer ska sägas upp. På vårdcentraler och närakuter ska 240 personer lämna och på Karolinska universitetssjukhuset sägs 180 personer upp.

Annat lät det när årets budget fastställdes: Finanslandstingsrådet Chris Heister deklarerade att
"- Vi har en stark och framtidsinriktad budget för Stockholms läns landsting. Invånarna ska kunna lita på att sjukvården och kollektivtrafiken fungerar."

Det är sorgligt i sig, detta. Även den argumentation som kommer att skandera är tragisk. Å ena sidan kommer alliansen att hävda att man gör det för att rätta till "tidigare misstag". Där har man mindre att hämta eftersom stockholmarna fortfarande minns hur det var förra gången allianspartierna hade makten. De minns de 10 miljarder i underskott som blev arvet. Men å andra sidan kommer samma företrädare med emfas att hävda att det finns utrymme att sänka skatten. Det är ett val man alltid kan göra. Om man tycker att vården är tillräckligt tillgänglig, tillräckligt trygg och om den kommer alla till del efter behov. Först då kan man fundera på sänkt skatt. Det ska verkligen bli spännande att läsa majoritetens kommentarer till detta....

Den moderatledda alliansens slag mot vården:

Förvaltning Antal uppsägningar

Danderyds sjukhus 10

Folktandvården 33

Färdtjänst 14

Karolinska universitetssjukhuset 180

Kultur- och utbildningsnämnden 6

Landstingets administration 45

Medicarrier 5

S:t Eriks sjukhus 15

SLSO (Närsjukvården) 240

Södersjukhuset 6

Södertäljevården 5


Därutöver planeras ytterligare uppsägningar som ännu inte är specificerade

Intressant:Andra bloggar om: , , , ,




1 kommentar:

Anonym sa...

Det konstiga är att man inte lyckas skära i den onödiga administrationen mm. Nedskärningarna skyfflas alltid ut på något magiskt sätt till patientmötande funktioner. 240 st i närsjukvården? där det redan är brist på läkare och sjuksyrror?

Nej ge alla medborgare en vårdpeng som de har med sig som går direkt in i den lokala vårdplatsens kassa, sedan kan de betala uppåt för de admin tjänster de vill ha. Som det nu är är en för liten del ren vård av pengarna i landstingets budget.